Hontiansko-ipeľské osvetové stredisko Veľký Krtíš, obec Dolná Strehová, obec Pôtor a filmový klub Urtica Žihľava Vás pozývajú na multižánrový festival Hraného amatérskeho humoru – HAH, ktorý sa uskutoční 28. – 29. 7. 2023

Na festivale sa stretnú neprofesionálni filmári zo Slovenska a Českej republiky. Piatok bude venovaný stretnutiu filmárov, diskusii a premietaniu. Keďže toho roku uplynulo 30 rokov od vzniku Slovenskej republiky, v sobotu nás čaká program v podobe diskusie na tému vývoja amatérskej umeleckej tvorby od roku 1993 v SR a ČR. Spestrením pre návštevníkov bude aj výstava v Hoteli Aquatermal v Dolnej Strehovej venovaná 90. rokom, na ktorej budú prezentované dobové fotografie a kostýmy filmového klubu Urtica zo Žihľavy. Moderátorkou podujatia bude Lenka Stanková. Počas diskusie nám toto obdobie piesňami pripomenie pesničkár – Tomáš Pohorelec. Večer spríjemní aj kapela P.O.H., ktorá by sa dala zaradiť do oblasti rocku, popu a folku. Hosťom večera bude Dominik Gyӧrgy – režisér, herec. Po súťaži premietne svoj film Nasledujúca zastávka a porozpráva ako sa dostal k filmovému remeslu. Detskému divákovi sa určite bude páčiť Los Bandoleros, ktorý predvedie žonglovanie s revolvermi, ukážky pištoľníckeho umenia a ohňovú show.
Filmový festival vyvrcholí súťažnou projekciou krátkych humorných filmov. Víťazov troch najúspešnejších filmov si určia samotní diváci prostredníctvom ankety. Súťažiaci bojujú o zlatú, striebornú a bronzovú rúru. Zároveň organizátori udelia aj Cenu poroty, Cenu Ivanin jazýček, Cenu starostu obce Dolná Strehová a Cenu Filmového klubu Urtica.
Pre neprofesionálnych filmárov prinášame jedinečnú príležitosť posunúť svoju tvorbu o krok ďalej a zúčastniť sa HAHu! Ukážte svoje nápady širokému publiku! Veď humoru nikdy nie je dosť!