Trojdňový multižánrový festival predstavil amatérskych umelcov širokej verejnosti. Festival HAH je zameraný na humor a satiru, hlavným poslaním však je prezentácia regionálnych a málo známych intepretov či skupiny.

Program tradične začínal v piatok v KD Vieska, kde sa o dobrú zábavu postaral komik a pesničkár Peter Petiar Lachký. Svoju tvorbu predstavili filmári, porotcovia a lektori workshopu Klára Jakubová a Henrich Žucha a Dominik Gyorgy nám predstavil svoj najnovší film. Okrem srandy a zábavy sa v piatok aj pietne spomínalo na “Matku HAH-u” Ivanku Leškovú,Mgr., nedávno zosnulú riaditeľku H-IOS-u, ktorá stála pri zrode festivalu, počas celej jeho existencie sa oň vzorne starala a pod jej rukami prerástol do dnešnej podoby.

            Sobotný deň v doobedňajších hodinách na kúpalisku Kupko v Dolnej Strehovej začali účastníci pracovať na spoločných amatérskych filmoch. . Filmári tradične natáčali krátke filmy pod odborným vedením Romana Vargu a lektorov workshopu. Dobrá nálada sa pretavila do filmovej podoby a na rok sa máme na čo tešiť. Večerný program plánovaný a pripravovaný v priestoroch termálneho kúpaliska Aquatermal DS sa  z dôvodu nepriaznivého počasia presunul do KD v Dolnej Strehovej. Dobrú náladu si ale nenechal nikto pokaziť a pokračovalo sa veselo ďalej. Pesničkár Tomáš Pohorelec a stand-up komik Juraj Haviar publikum úspešne zabávali a naladili na hlavný bod programu – premietanie súťažných snímkov amatérskych filmárov bojujúcich o priazeň diváka a poroty. Diváci ocenili hlavne zábavu, porota už brala do úvahy viacero faktorov. Celkovo ale vyhodnotila a ocenila vysokú úroveň premietaných snímkov. O večernú zábavu sa postaral pesničkár Juraj Nedosrost.

Na sobotný program a premietanie sa prišlo pozrieť približne 200 divákov. Tento rok bolo prihlásených 30 filmov, z ktorých sa do súťaže dostalo 27 filmov. Okrem hraných mohli diváci vidieť aj jeden animovaný film,16  filmov bolo od českých autorov. Najkratší film mal len 23sekúnd, najdlhší 7 minút 42 sekúnd.

             Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia.

            Vyhodnotenie a udelené ceny premietania festivalu HAH19:

Cena diváka:

1.miesto: Ján Kuska, Nicolausfilm L.M ikuláš – Dôležitá schôdzka

2.miesto: Ivan Vredík, Urtica film Žihľava – Škodoradosť

3.miesto: Vojtech Lukáš, Ostrava – Maková panenka

3.miesto: Ivan Vredík, Urtica film Žihľava – Trampské perly

Ivankin Jazýček (cena poroty): Daniel Dandul, CZ – Magnifuck

Cena Starostu obce D.Strehová: Miroslav Macega, Zlín,CZ – Inzerát

Cena Urticy: Emil Chlebničan, Kriváň – Upozornenie